Jente bekymret for venninne som skal giftes bort Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Jente bekymret for venninne som skal giftes bort

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 16 år som har en vennine som opprinlig er fra egypt. Hun er 15 år( fødd i samme årstall som meg) Faren hennes har bestemmt at hun skal giftes bort til en gutt i hjemlandet. Hun har fått sett bilde av han, og faren sier han er rik og vil ta godt vare på henne. Han sier at om foreldrene velger kjæreste så blir livet godt. Han sier at en dum ung person ikke kan se godhet i personer. Hun må gifte seg når du blir 16 år ( hun har bursdag i juni) så det blir etter skolen er ferdig( faren sier det viktigste til du er 16 er skole og familien) men når du har fyllt 16 skal du gifte deg å få barn. Og han sier du ikke kan få barn før du er gift( i gammle dager stenet de kvinner i hjel da han, og han mener at det er riktig også) . Derfor har han bestemt at hun skal flytte ned dit i juni og gifte seg med han og "stifte" familie. Men om noen uker skal hun ned til Egypt og hilse på han hun skal gifte seg med for å bli bedre kjennt. Jeg er redd for at hun skal bli igjen der nede. Hva skal jeg gjøre? faren hennes kan jo ikke bestemme hvem hun skal gifte seg med og når hun skal få barn. Hva skal jeg gjøre om hun ikke kommer tilbake?

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer