Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å bo i København, hva kan jeg gjøre der?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lyst til å flytte til København, elsker byen, har vært der mange ganger... Men probemet er at jeg ikke vet hva jeg vil gjøre der, er ikke bare å ta en random jobb eller et random studie.. Har du/dere noen forslag? Jeg er seriøs, men har desverre ikke de beste karakterer (ca 4 i snitt fra vgs) TAkk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

det er ikke så lett å gi deg et godt råd uten å kjenne deg og vite hva du er interessert i. På ANSA sine nettsider finner du informasjon om studiemuligheter i Danmark og opptaksprosess. Søknadsfristen var 15. mars for å starte på bachelor. På Eurodesk finner du informasjon om hvordan du kan søke jobb i Danmark.

Hvis du kunne tenke deg å jobbe frivillig er det også en mulighet. Les om Europeisk volontørtjeneste på Aktiv Ungdom-sidene.

Selv om du liker København bør du tenke deg godt om før du drar dit. Det er noe annet å bosette seg et sted enn å være der på ferie. Tenk godt gjennom hva du ønsker å gjøre, og hva som er viktig for deg. Under finner du litt stoff som kan være nyttig når du tenker på å flytte utenlands.


Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer

Studere i et annet nordisk land?

Nordiske land (colourbox.com)

Visste du at du har rett til å studere i andre nordiske land på lik linje med landets egne borgere? Her får du råd om hvordan du bør gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar