Hopp til hovedinnholdet

I går så skjedde det noe kjempe trist: katten min ble overkjørt og døde.

Jente 14 år
 

Spørsmål
unnskyld, jeg visste ikke hvilken kategori jeg skulle sette spørsmålet på. I går så skjedde det noe kjempe trist: katten min ble overkjørt og døde. jeg føler meg såå skyldig for det som skjedde og vet ikke hav jeg skal gjøre. Det som skjedde før katten ble overkjørt var: Jeg kom ut av huset mitt(skulle gå tur med hunden min) og akkurat da kom katten min og gikk inn i huset. Jeg ropte til katten min om hun ville komme med meg og hunden å gå på tur, og hun kom ut igjen. Vi gikk mot en vei og jeg og hunden gikk over veien og katten kom etter oss, akkurat da katten skulle gå over veien kom en bil og traff katten, jeg løpte tilbake og katten bare ristet først og så ble hun helt slapp. Var det min skyld?? Hvis jeg bare ikke hadde ropt på katten så hadde den jo ikke dødd?!?!? Jeg prøver noen ganger å smile og være glad, men da føler jeg meg skyldig/at jeg ikke fortjener det, og så begynner jeg å gråte. Hva skal jeg gjøre?? :'(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det var trist å lese om katten din og jeg skjønner godt at du savner den. Det var ikke din skyld at katten din ble påkjørt. Det er veldig lett å klandre seg selv når det skjer en ulykke, jeg tror det er slik vi mennesker ofte er. Vi leter etter en årsak og det enkleste stedet man finner denne årsaken er hos en selv. Selv om du ropte på katten din, kan du ikke klandre deg selv. Dette var en ulykke som du ikke kunne forhindre og som du ikke var herre over. Jeg synes at du skal legge bort skyldfølelsen din og på denne måten gi deg selv en sjanse til å komme videre. Det er lov å være trist og det er lov til å gråte, dette er en del av sorgprosessen din. Men det er også lov til å være glad og på den måte gå litt ut av sorgen. Heldigvis vil sorgen bli mindre med tiden. Videre vil pusen din vil leve i deg som et godt minne i veldig mange år fremover, ja kanskje for bestanding.

Håper at du har noen nær deg som du kan snakke om dette med. Foreldre, søsken og venner kan alle hjelpe deg til bearbeide det som har skjedd.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Hvor mange nerveender har klitorishodet?