Hopp til hovedinnholdet

Har lest at man kan ta noen piller sånn at man får mensen en annen periode,men ossen funker det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal til syden i sommerferien, og tror jeg kommer til og få mensen i løpet av perioden vi er der. Jeg har litt problemer med og bruke tamponger, klarer ikke føle meg trygg, og er redd for og ikke klare og få den ut igjen. Har lest at man kan ta noen piller sånn at man får mensen en annen periode,men ossen funker det? må man til legen for og få de?

 

Svar
Hei

Hvis du har regelmessig mens slik at du vet når du kan forvente den, så er det mulig å ta en type piller for å utsette den.  Da må man starte med de pillene 2-3 dager før forventet mens, og ta dem tre ganger om dagen så mange dager som man ønsker å utsette mensen, men max i 10 dager.  Slike piller må du ha resept på, så det er noe du evt. må prate med lege om.

 

Det å venne seg til å bruke tamponger, kan ta litt tid, men hvis du bestemmer deg for det, så greier du nok det også.  Det kan jo i alle fall være praktisk å kunne bruke når du har mensen og skal bade.  Da bør du alltid passe på å skifte den etter at du har badet.  Du kan ellers stole på at du får tampongen ut.  Snoren er solid, og dessuten er det ikke noe sted "oppover" den bare kan forsvinne.  -Den ligger jo innerst i skjeden, og skjeden er jo bare ca. 10cm lang. 

 

Et tips når du skal bruke tampong, er at du passer på å dytte den langt nok inn.  Er den ikke skikkelig inne, vil den kjennes ubehagelig.  Er du redd for at det skal blø igjennom, så skift litt ofte, og bruk evt. et truseinnlegg i tillegg for sikkerhets skyld. Øk størrelsen de dagene du blør mest.  Det er også et poeng at tamponger ikke skal skiftes altfor ofte heller, slik at de ikke får fyllt seg litt før man tar dem ut, for da blir de tørrere og mer ubehagelige å dra ut.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Hva står GA for?