Hopp til hovedinnholdet

Jeg planlegger å flytte til USA

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 14 år som har en drøm når jeg blir eldre, å dra til USA for å jobbe og bo der. Moren min er født i San Francisco, og både jeg og hun har amerikansk pass (ikke norskt), men oppholdstilatelse i Norge. Har lest litt rundt på nettet, og vet at det betyr at jeg kan få bo og jobbe der lovlig, men er det noe jeg burde vite? Jeg har aldri vert der før, men jeg har en tante der, som jeg og familien min forhåpentligvis kan møte om noen år. Hvis jeg skal flytte til USA ønsker jeg å bo i nærheten av Los Angels området, har sett på noen hus der sammen med en venn for å se hvor my det koster, beliggenhet, etc. Selvfølgelig vet jeg at det er lenge til jeg kanskje skal gjøre det, men det er bedre å starte for tidlig enn for sent :) Jeg ønsker også å vite litt om hvordan man betaler skatt i USA og "Basic" info om hvordan leve der. Jeg har også tenkt at jeg go en venn skulle prøve å gjøre dette proskjektet sammen, altså kjøpe hus og bo sammen i USA, noen tips til dette?? Håper dere har noen enkle råd til meg.. Mvh Gutt 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


å flytte utenlands er en stor avgjørelse og krever en del forberedelser, så det er smart av deg å tenke på det tidlig. Det er mange som drømmer om å bosette seg i USA og dette er enklere for deg enn de fleste, siden du har amerikansk pass. Likevel kan det være vanskelig å lykkes hvis man reiser uten noen plan.

 

Du bør tenke gjennom hva slags jobb og fremtid du ser for deg, og hva slags utdanning det krever. I USA som i Norge kan det være  vanskelig å lykkes uten utdanning. Kanskje skulle du prøve å ta et år som utvekslingsstudent for å bli bedre kjent med landet, og se om du trives? Du kan også vurdere å studere der borte.

 

ANSA kan gi deg mye informasjon om mulighetene for å studere i USA. Studeriutlandet.no er et nettsted som også kan hjelpe deg med dette. 

  

Hvis du vil se på mulighetene for å ta deler av videregående i USA kan du se på artikkelen under, om VG2 i utlandet.

 

Under finner du også en artikkel om hva man bør tenke på hvis man planlegger å bo og jobbe i utlandet. Når det gjelder mer konkrete spørsmål om skatt og bolig, er det ikke så enkelt å gi noen gode svar. Jeg tror heller du skal kontakte familien din der borte, og USAs ambassade i Norge når det begynner å nærme seg.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Eurodesk Norge 

www.eurodesk.no

www.facebook.com/EurodeskNorway

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Drømmer du om en jobb i utlandet?

Gardermoen flyplass (colourbox.com)

Mye skal ordnes, og planlegging tar ofte lenger tid enn du tror. Det er ikke alltid lett å få seg jobb i et ukjent land. Ta initiativ, skaff deg informasjon og finn ut hva som er mulig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar