Hopp til hovedinnholdet

Visum til USA

Jente 20 år
 

Spørsmål

Her kommer muligens et dumt spørsmål, men det er mye som står på spill, både når det kommer til penger og karriere. Jeg skal søke studentvisum til USA. Brudd på Politiloven §5, går som jeg har forstått ikke inn under "moral turpitude" og fra den amerikanske ambassadens nettside står det at man kun må søke visum "manuelt" hvis man har gjort en kriminell handling som innebærer narkotika eller "moral turpitude". Likevel får jeg beskjed om at jeg må søke om visum ved ambassaden og medbringe alle sakspapirer. Hvorfor? Det største problemet er bare at jeg MÅ vite om jeg får visum før 1. november, ellers taper jeg både studiepoeng og opptil 100.000 NOK (pga. studie, bolig, flybillett som ikke kan avbestilles etter en gitt dato). Så nå til spørsmålet: Kan de nekte meg innreise når jeg ifølge deres egen hjemmeside ikke har begått et lovbrudd som innebærer "moral turpitude"? (Og hvorfor er dette så vanskelig å finne ut av selv - burde man ikke ha en enkel norsk nettside hvor det står klare regler om hvilke lovbrudd som gjøre det uaktuelt og reise inn, aktuelt hvis man søker, og aktuelt uten å søke?)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er vanskelig for meg å svare på om du faktisk vil få innvilget visum eller ikke. Dette er en konkret vurdering hvor ambasaden vil ta i betraktning flere sider. Men mest sannsynlig vil det å ikke følge et påbud av politiet jf. politiloven § 5, ikke medføre vanskeligheter for deg.

 

Du kan prøve å forklare for ambassaden at det haster for deg å få et svar på søknaden, og legge frem dokumentasjon som viser at du kan miste studiepoeng/lån osv.

 

Lykke til! 

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar