Hopp til hovedinnholdet

Anmerkning på rulleblad for id-falsk, hvor streng er USA ved innreise?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. En venninne av meg ble tatt for å bruke falsk legitimasjon på et utested med aldersgrense 20 år. Hun har fått et forelegg og har dermed denne "prikken" på rullebladet som blir stående der i 2 år. Hun har fått brev fra politiet og har betalt boten. Nå har foreldrene hennes planer om å dra på utenlandstur til USA, det jeg lurer på, er hvor strenge de er på å komme inn der om man har blitt dømt for identitetsforfalskning?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det stemmer at det kan føre til at man ikke få tillatelse til å reise inn i USA, dersom man har en anmerkning på rullebladet. Det er imidlertid vanskelig for oss å si noe om hvor strenge de er.

 

Dersom man er usikker på om et straffbart forhold kan føre til at en ikke får tillatelse til å reise inn i USA, kan det være lurt å søke om visum før man skal reise. Da må det legge ved utskrift av straffe- og bøteregisteret, og eventuelle dokumenter en har fått fra politiet om saken sin.

Du kan ta kontakt med den amerikanske ambassaden på norway.usembassy.gov/ hvis du har flere spørsmål om dette.


 

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar