Hopp til hovedinnholdet

Har fått bosettingstillatelse - hva betyr det?

Jente 16 år
 

Spørsmål

får nu håpe jeg stiller spørsmållet mitt i rett kategori,. jeg er ei jente på 16 år som bor nå i Norge med mora mi. Hun jobber her som organist og vi har bodd i Russland før vi kom hit. vi har bodd i Norge i over tre år og nå vi fik noe som heter for Bosett Oppholdstillatelse. jeg lurer på om denne tillatelse er liksom for alltid, at jeg ikke trenger å ordne visum hvert eneste år og slite med det. Er denne oppholdstillatelsen er for alltid? håper jeg får et svar p.s. veldig bra side, hjalp meg med masse ting!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver ikke noe om hvilken paragraf i utlendingsloven dere har fått oppholdstillatelse etter, og da blir det vanskelig for meg å gi deg et sikkert svar.

Hva denne oppholdstillatelsen betyr skal fremgå av brevet moren din har fått fra UDI. Har du fått lese dette? Hvis dere ikke er sikre på hva innholdet i brevet betyr kan du eller moren din ta kontakt med UDI, så forklarer de hva oppholdstillatelsen dere nå har fått innebærer. Du finner nettsidene til UDI her

Hvis dere har fått en oppholdstillatelse etter utlendingsloven § 62 har dere fått rett til opphold i Norge uten tidsbegrensning. Jeg antar at det også betyr at du slipper å søke om visum hvert år. 

I og med at jeg ikke vet hva som står i tillatelsen dere har fått tenker jeg at du enten må få moren din til å forklare deg det, eller så må dere kontakte UDI for å få et sikkert svar på spørsmålene du stiller. 

Til slutt vil jeg bare si at det er hyggelig å høre at du liker Ung.no, og at du får hjelp til det du lurer på her.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar