Hopp til hovedinnholdet

Kan jg ta vg2 i USA uten å bruke et utvekslingsbyrå?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 år. Jeg har planer om å flytte til USA i ett års tid, når jeg har fylt 18 år. Jeg vil også fortsette med det som da blir 2. året på videregående for meg. Problemet mitt er at jeg vil ikke reise via en organisjasjon, jeg vil ikke bo hos vertsfamilie og ende opp på en helt vilkårlig plass hos en vilkårlig familie. Jeg er da myndig, og kan reise hvor jeg vil på egenhånd, men jeg lurer på hva jeg da må gjøre for å kunne få et visum og godkjent skolegang? Jeg er ikke interresert i å betale en organisasjon 80 000 kroner for så å ikke vite en gang hvor jeg havner, eller hos hvem. Det er ikke ett alternativ.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du ønsker å gå på en offentlig godkjent skole med støtte fra Lånekassen må du dra i utveksling på vg2 i regi av et utvekslingsbyrå. Du kan lese mer om det i artiklene nedenfor. Det finnes ikke andre ordninger for at norsk ungdom skal gå på videregående skole i USA. Du kan lese mer om det på Lånekassens hjemmesider:
www.lanekassen.no/nb-NO/Hovedmeny/Stipend-og-lan/vg/Utveksling-i-videregaende-opplaring/videregaende-opplaring-i-utlandet/

Det betyr at hvis du ikke vil bruke et utvekslingsbyrå må du ordne alt selv, inklusive det økonomiske. Du kan finne mer informasjon om visum og om å studere i USA på hjemmesiden til den amerikanske ambassaden: norway.usembassy.gov/educationusa.html

Når du har fått generell studikompetanse er derimot mulighetene store. Du kan lese mer om studere i utlandet på www.ansa.no.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utenlandsopphold
Tilbake til spørsmål og svar