Hopp til hovedinnholdet

Strøyk på fransk. Veldig skuffa. 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, tok fransk eksamen muntlig som privatist i dag. jeg strøk. Hun sensoren spurte BARE om produksjon, geografi og politikk innen frankriket. Dette kan jeg, men ikke på fransk. Del 1 med lytteprøven gikk helt greit. Jeg kunne svare og fikk med meg innholdet, men svarte på norsk siden det tenkte jeg at ejg skulle få best på. Jeg fikk ikke vist hva jeg kan og dette synes jeg er blodikt urettferdig å stryke meg på det. Er kjempelei meg og hater livet mitt nå. Har det tunkt utenom, så en eksamensstryk passet kjempedårlig. Har du noen tips til hvordan jeg kan bestå nesteårs muntlige eksamen i fransk? Dette er hva jeg skal jobbe med foreløpikt: -Forskjellige måter læreren kan spørr meg spørsmål på -Ta ordet selv og bare snakke. Denne gangen var ejg litt passiv fordi jeg ikke kunne svare på hvor lang fjellskjeden i frankriket er, eller hva presidenten sine barn heter (ja, det ble spurt om) -flere uttrykk/variert som "kan du gjennta spørsmålet""litt senere er du snill" "jeg forstår ikke" osv -Gå mer grundig ijgennom boka og hva kapitlene egentlig handler om. -Se franske filmer -snakke fransk med meg selv -Tenke mer i værdagen når ejg snakker: kan ejg si dette på fransk? osv har du noen konkrete tips på selve eksamensdagen/forbredelsesperioden og slikt? tusen takk, Jente 18

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål! 

Jeg forstår at du er skuffa. Det som er bra er at det høres ut til at du har fått konkrete tips til hva du nå må øve mer på for ikke å stryke. Snakk derfor med læreren din så raskt som mulig. Si at du trenger hjelp forå ikke stryke neste gang. Spør om dere kan kan sitte litt ekstra sammen og hør om læreren har noen konkrete tips for at du skal unngå stryk. 

Bruk læreren, få forklaring på det du lurer på. Ikke gi deg, det er lærerens oppgave å hjelpe deg. Vær sikker på at du forstår prnsum - spørr og si i fra hvis du ikke forstår. Altså: Ikke være redd for å be om hjelp! 

Under dette svaret finner du flere artikler med gode tips. 

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som sliter med eksamensangst

Mange blir stressa av eksamen

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer