Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg komme inn med 3 i snitt?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er fra Kongo og er 18 år, går på allmenfag første år. Jeg lurer på om man har 3 i snitt kan man kom seg på høyskole, fordi jeg er veldig lyst å studere historien, jus eller statsvitenskap. Jeg liker å lese, men jeg gjøre det veldig det dårlig på skole. Jeg trenger masse oppføling hvis jeg skal nåle mål min, jeg bruker å lese bøker i fritida og følger på det som skjer rundt i verden. Jeg har veldig lyst å jobb for menneskerrettigheter og undertrykking av uskylige mennesker og det e derfor æ har lyst å studere statsvitenskap og jus. Æ elsker å diskutere om sak. Jeg lurer på om hvorfor noen skole i Norge ikke har extratimen på ettermiddagen å hjelpe de eleven som sliter med noen fag på skole, så at dem kunne blir bedre i det også å få bedre karakter. Dermed kan mange av dem slippe å droppe ut av skole. Jeg trenger virker det extratimen sånn at æ kan blir bedre og få bedre karakter. Jeg har gjort det veldig dårlig på de første prøven æ har hatt før høsteferia.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er flott at du har et mål. Hvis du synes det er vanskelig å komme gjennom skolen bør du vurdere om du skal utsette noen fag, slik at du får bedre resultater i de fagene du har. Snakk gjerne med rådgiver på skolen din om det.

For å søke høyere utdanning må du ha generell studiekompetanse. Det er mulig å søke mange studier selv om du ikke får så gode karakterer, men alt må være bestått. De som har gode karakterer har selvsagt flere valgmuligheter. På hjemmesiden til Samordna opptak kan du søke på emner og finne poenggrensene ved årets opptak, her er et eksempel med statsvitenskap.

Lykke til!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Du har rett på tilpasset opplæring

Skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning