Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg komme inn på IB?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Kan dere fortelle meg noe dypere om IB ved Nesbru Vidregående? Har jeg som norsk bakgrunn en sjanse til å hevne meg i toppen der (5,4 i snitt i 9. og går i tende nå)? Hvor stor er sjansen for å ikke komme inn på IB andre året, og hva skjer hvis jeg ikke gjør det? Hva er greia med det veldedige arbeidet ved siden av skolen? Vær så snill å gi meg noen bra svar, og ikke ting som er kopiert rett ut fra deres nettsider. Er rett og slett frustrert over å ikke få gode svar på disse spørsmålene. Tusen takk for hjelpen!! Dette er en super side for forvirret ungdom ;) !!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å komme inn på IB, går man først Vg1 studiespesialisering. Deretter søker man seg inn til IB for andre og tredje år. Mange steder får man et anbefalingsbrev fra språklæreren sin som man legger ved søknaden.

Det veldedige arbeidet kaller de Creativity, Action, Service (CAS) og skal få elevene til å gjøre noe for samfunnet. De skal gjøre kunstneriske og fysiske aktiviteter og samfunnsnyttige tjenester. Les mer om det her.

Det er vanskelig for oss å si hvor stor sjansen for å komme inn på IB ved Nesbru. Vi vet dessverre ikke mye mer enn det som står på Internett. Vi vil foreslå at du kontakter en rådgiver på Nesbru videregående skole. Selv om du ikke går der, kan de svare deg på spørsmål rundt både søknadsprosessen og gjennomføringen av utdanningsprogrammet. Her finner du skolens rådgivere.

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning