Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg bli for å bygge roboter?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Siden jeg var liten har jeg alttid hatt lyst til å bygge/lage roboter . Jeg fulfører ungdomskolen i år, men hva må jeg gjøre videre får å bygge/lage roboter når jeg blir stor.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du har et interesseområde som du ønsker å jobbe innenfor senere i livet! Det er ikke så lett å svare på spørsmålet ditt, for det er mange veier som kan føre fram til en jobb i tekniske yrker. En yrkesgruppe som arbeider innen dette fagområdet er ingeniører. Det er også mulig å jobbe innen fagområdet med vedlikehold og likende dersom du har utdanning fra produksjonsteknikk, automatisering eller industrimekaniker Noen av disse utdanningene kan du studere på høgskole eller fagskolenivå også. Innen forskerbedrifter som jobber med å utvikle roboter finnes det også ansatte som har utdanning fra samfunnsvitenskaplige fag. Det er viktig å kjenne til samfunn, miljø og mennesker i utviklingen av roboter for at de skal kunne fungere optimalt. Utvikling og bygging av roboter består ofte av team med folk som har ulik kompetanse og som bidrar til ulike deler i prosessen mot en ferdig robot.  Det betyr dermed at også andre utdanninger enn de tekniske utdanningene kan føre fram til jobb innen arbeidsfeltet du nevner - avhengig av hvilket område man utvikler robotene til.

Søk litt på nettet  og sjekk ut hva bedrifter som du synes er spennende krever av kompetanse av de som ansettes. Det viktigste er uansett at du går for en utdanning som du synes er spennende og som er innenfor ditt interesseområde, uansett hva du kommer til å jobbe med senere i livet. Det fins mange spennende jobber!

Lykke til videre!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli ingeniør?

Ingeniør på jobb (colourbox.com)

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning