Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få fritak for fag, og mister jeg da stipend?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei som går bygg vg1. Går altså omigjen samme linje og skole, jeg fikk 2'er i alle felles programfaga i fjord, kan jeg få fritak i år da, i felles programfag? Og hvis jeg kan få det, hvor mange prosent stipend mister jeg? Vi har 3 fag som går på fellesprogramfag, man-tir er ptf (utplassering), Fredag har vi Produksjon og Tegn & Bransjelære, og Torsdag har vi 1 time Produksjon og en med Tegn.B Hørt at man kan miste 50%..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du er tatt inn som fulltidselev er det opp til skolen om de vil innvilge en søknad om å bli deltidselev. Det kan finnes gode argumenter for begge deler, men det kan ikke vi som ikke kjenner deg vurdere. Vi anbefaler derfor at du snakker med rådgiver på skolen din om dette, for å finne ut hva som er den beste løsningen for deg.

Får du fritak for fag, så kan stipendet ditt bli redusert, siden du ikke er elev på fulltid. Hvor mye stipendet blir redusert med avhenger av hvor mange prosent av fulltid du sitter igjen med. Får du fritak for et enkelt fag, så vil du oftest få 75% av vanlig støtte, men det avhenger av hvor mange timer du går ned.


Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning