Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta Vg2 Helseservice på nett?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har tidligere tatt helse og sosialfag vg1 og helsefagarbeider vg2.. Jeg har nå funnet ut at jeg vil bli apotektekniker, og da må man ha helseservicefag vg2. Siden disse har noen felles fag trenger jeg bare noen av fagene. Men jeg har lyst til å ta fagene over nett. Går dette ann? Finner ikke ut noe informasjon om dette. Hvem må jeg snakke med? De har ikke helseservicefag her jeg bor, derfor vil jeg ta det over nett. Hvor må jeg da ta eksamen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mulig å ta fag i videregående skole som privatist. Siden du har fellesfag fra før av, er det de tre programfagene du må ta som privatist + tverrfaglig eksamen på Vg2 Helseservice. Du kan melde deg opp til privatisteksamen på www.privatistweb.no to ganger i året. Se artikkelene under for mer informasjon. Hvis du ønsker å kjøpe opplæring i forkant av eksamen er det flere private utdanningstilbydere som tilbyr dette. En av de som har nettbasert opplæring er NKI.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning