Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ta opp geografi?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det er lurt eller må jeg ta opp geografi fra fjor. Altså regnes det som studiepoeng når jeg skal søke medisin studie seinere? Og er det mulig å gå på skole ett år mer etter 3 klasse på vgs for å forbedre karakterer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis du har strøket i i faget geografi, så må du ta opp faget for å få generell studiekompetanse. Hvis du har fått dårlig karakter i faget geografi, og lurer på om du burde ta det opp for å ha sjanse til å komme inn på medisinstudiet, så kommer det helt an på hvilke karakterer du har i de andre fagene.

Når du søker opptak til høyere utdanning, konkurrerer du om studieplass på grunnlag av poengsummen din. Unge søkere har størst sjanse til å få studieplass i kvote for førstegangsvitnemål. For å kunne konkurrere i denne kvoten må du ha fått et førstegangsvitnemål fra den videregående skolen.

Hvis du tar opp fag året etter at normal tid på videregående er slutt, vil du ikke kunne få de nye karakterene ført på et førstegangsvitnemål. Men hvis du tar opp fag i løpet av normal tid på videregående (altså for eksempel i løpet av tredjeklasse), vil du kunne få de nye karakterene ført på førstegangsvitnemålet. Dette kan du høre mer om hvis du snakker med en rådgiver på skolen din.

Medisinutdanning er et veldig populært studium med mange søkere, og krever dermed veldig gode karakterer fra videregående skole.

Du finner poenggrensene som krevdes for opptak til medisinutdanning i fjor på Samordna opptaks nettsider.

Vennlig hilsen Samordna opptak i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning