Hopp til hovedinnholdet

Lønner det seg for meg å ha Norsk eller Svensk statsborgerskap?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Det er en ting som jeg lurer på angående studie, men som jeg ikke helt finner svar på!:) jeg har bodd i Norge hele livet mitt, men har svensk statsborgerskap (halve familien min er svensk). Jeg står mellom å studere i tre land og det er Sverige, Norge eller England. Derfor lurer jeg på noen ting angående studielån. Om jeg studerer i Norge vil jeg få studiepenger fra den svenske stat selvom jeg kunn har bodd i Norge, og vil dette lønne seg når det kommer til pengesummen å fortsette å være svensk? En annen ting jeg lurer på er det at England er jo medlem av EU, og det er jo Sverige også, så er det billigere for meg å studere i foreksempel England med svensk statsborgerskap? Det siste jeg lurer på er at om jeg studerer i Sverige, hvor mye penger får jeg utbetalt med svenskstatborgerskap, eller vil det da lønne seg for meg å bytte til norsk? Beklager for at det ble litt uoversiktlig, men håper dere skjønner hva jeg spør om! :))

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
HeiHvor mye du kan få støtte til i fra CSN, den svenske lånekassen, kan du lese om på CSN sine hjemmesider. Vi er ikke så godt kjent med deres regler, så det beste vil nok være at du tar kontakt med de direkte.

Dersom du ønsker å sammelikne, så finner du informasjon om hvor mye du kan få i fra Lånekassen i Norge på Lånekassen sine hjemmesider.

Info om studier i Storbritannia finner du her. Det vil være rimeligere for deg å studere der med et statsborgerskap fra et EU-land, enn en som har norsk statsborgerskap. Les mer her, og se også skolenes nettsider.

 

Vennlig hilsen

 

Lånekassen og ANSA samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning