Hopp til hovedinnholdet

Dyrepleierutdanning

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lyst til å bli dyrlegeassistent, og lurer på hvor i Norge man kan gå videre utdanning etter videregående? Jeg får generell studiekompetanse og har generelt gode karakterer, men en 3 i matte. Jeg lurer på hvordan jobbmulighetene er, hvor mye det koster og hva snittet blir for 2015? Jeg lurer også på om det finnes noen fotoskoler, og hvilke høyskoler som vinnes i østfold området av veterinær, og media skoler. Bor i sarpsborg, kan studere i Oslo, men helst ikke om jeg finner noe mediarelatert eller dyr i Østfold. Håper på svar, takk på forhånd :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dyrepleierutdanning og veterinærutdanning ligger sin helhet på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås i Akershus (NMBU). Hvis du sjekker www.samordnaopptak.no og søker på  dyrepleier i søkefeltet oppe til høyre, vil du få opp hva poengkravet for høsten 2014 var. Det kommer helt an på søkermassen. For 2015 vet jo ikke noen av oss hva kravene blir. Husk at det krever spesiell studiekompetanse for disse studiene (fordypning i realfag). 

Jobbmuligheter i faget er generelt gode hvis du kan tenke deg hele Norge som et potensielt arbeidsmarked.

Det finnes ingen spesifikke "fotoskoler" i Norge, men flere av av høgskolene eller universitetene har egen mediautdanninger. Bruk igjen www.samordnaopptak.no og skrive medieutdanning i søkefeltet. Da får du filtrert alle høgskoler og universitet i Norge som tilbyr dette.

Lykke til!

 

  

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning