Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta psykologi som nettstudie?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er på utveksling i USA dette året og har psychologi. Når jeg kommer hjem ønsker jeg å fortsette med dette faget, men skolen min tilbyr ikke dette faget. Jeg tenker jeg kan ta det som privatist som blir 3vgs året mitt. Det jeg lurer på er om det er noe nettsted som tilbyr dette tilbudet eller om jeg bare må lese meg opp på bøker og melde med opp til privatist eksamen? Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Psykologi er et spennende fag, så jeg skjønner at du vil ta det.

Det er, som du nevner, mulig å ta dette som en privatisteksamen. Da melder du deg opp på Privatistweb.no. Periodene for å melde seg opp pleier å være fra 25. august til 15. september og fra 15. januar til 1. februar. Dobbeltsjekk likevel om dette også gjelder ditt fylke for å være på den sikre siden. Prisen pleier å være rundt 400 hvis du ikke har tatt faget før, og rundt 800 hvis du vil forbedre en karakter.

Som du sier, må du lese selv, og skaffe deg pensum på egen hånd. Dette kan du trolig gjøre via en lokal bokhandel.

Det finnes i tillegg privatskoler som tilbyr nettstudier med fag fra videregående. Vær obs på at dette koster litt. Dette kan du gjøre blant annet på Akademiet.

Send en e-post eller snakk med rådgiveren på skolen din for å få dette faget inn på vitnemålet ditt. Kanskje det gjør at du kan droppe et annet programfag hvis det er ønskelig.

Kos deg videre i USA!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning