Hopp til hovedinnholdet

Kan vi begynne på TIP etter fullført studiespesialisering?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, vi er to jenter som går i 2. klasse på studiespesialiserende. Vi lurer på om det er mulig å fullføre 3.klasse og deretter begynne på yrkesfagelig linje (TIP) og fullføre denne linjen i tillegg? Vi er klar over at vi bare har rett på totalt 6 år videregående opplæring, men lurer på om vi fortsatt har lov/mulighet til dette. Hilsen Tina og Olivia

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har nok bare rett til å fullføre videregående opplæring en gang. Det betyr at når dere fullfører Vg3 på studiespesialisering, har dere brukt opp retten til videregående opplæring. Dere kan søke TIP uten rett, men da er det opp til fylkeskommunen om de vil gi dere plass dersom det er ledig etter at rettighetssøkere har fått tilbud. Normalt er elevplassene i videregående opprettet i henhold til søkere med ungdomsrett, slik at det er liten sjanse for å få plass når man ikke har rett.

Med studiekompetanse fra 3-årig studiespesialiserende utdanningsprogram har dere imidlertid mulighet til å søke høyere utdanning - kanskje er det noen studier der som er like aktuelle som å ta videregående skole på nytt. Sjekk ut jobbkompasset.

 

Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning