Hopp til hovedinnholdet

Hva slags yrker kan jeg få med god lønn dersom jeg går TIP?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er litt usikker på hva jeg vil bli, Jeg går VG1 TIP så lurte jeg på hva som er lurest og bli med tanke på lønn, jobb på land (tenker og jobbe offshore) senere, og kan få høg stilling. av Maskinist, Kaptein, Pilot (tenkte millitære men jeg har litt dårlig langsyn men bruker ikke briller), kranfører eller bare en høg utdanning i millitære ;) ;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Lønn vil variere utifra mange faktorer. Dette kan være ansinitet (hvor lenge du har vært der), ansvarsområder, arbeidssted, etterspørsel etter yrket i arbeidsmarked, utdanning, annen relevant erfaring og mye mer..

Jeg vil anbefale deg søke opp yrkene du nevner på utdanning.no, da vil du få oversikt over lønn og informasjon om utdanning og videreutdanning. Dersom du for eksempel søker opp kaptein kan du blant annet lese at tittelen krever en toårig grad i nautikk på teknisk fagskole. Deretter må du ha seilingstid som kadett og ta nødvendige sertifikater for å bli kaptein.

Under hvert yrke finner du også en fane som heter "Nyttige lenker". Der kan du kanskje også finne mye relevant informasjon, i tillegg til yrkesintervjuene i høyre marg.

For å lære mer om utdanning i Forsvaret, kan du også se Forsvaret.no.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning