Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg kompetansebevis?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 19-20. Jeg hadde et forferdelig år på påbyggning til generell studiekompetanse grunnet angst og deprisjon. Jeg fikk dermed høyt fravær, og selv om jeg i alle fag unntatt ett hadde henholdsvis gode karakterer, sank dem i takt med fraværet mitt. Jeg bestod ikke Norsk (faget) grunnet fravær, men jeg bestod eksamen, ettersom hva jeg forstod da jeg kontaktet en rådgiver var norsk da "bestått" MEN, jeg bestod ikke matte, verken faget eller eksamen, så den har jeg tatt opp. Svaret kommer imorgen. Jeg lurte på om jeg består i morgen, hvordan får jeg videre kompetanse bevis? Ligger det elektronisk klart til meg på samordnaopptak, eller må jeg innom skolen min med en utskrift, og levere med et skjema "Anmodning om vitnemål eller kompetansebevis"? Hvor lang tid tar dette, og hvordan går jeg frem, og må jeg betale noe, ettersom jeg ikke har fått noe kompetansebevis tidligere? Med vennlig hilsen en deppa og frustrert jente som er livredd for å se karakteren sin.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Her er det best at du tar kontakt med skolen din, for å høre hva som er riktig framgangsmåte. Det er den videregående skolen som utsteder kompetansebevis og vitnemål, dette kan ikke Samordna opptak gjøre.

Hvis du får et elektronisk vitnemål vil Samordna opptak kunne se dette når du søker høyere utdanning. For å vite om du kommer til å få et elektronisk vitnemål må du også høre med skolen din, da det er skolen som sender over det elektroniske vitnemålet til Nasjonal Vitnemålsdatabase.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning