Hopp til hovedinnholdet

Er det noen jobber som er bra betalt uten utdanning? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er sykt skolelei! Jeg synes skolen er gørr kjedelig og uten noe som helst mening. Jeg har høy fravær og karakterene mine har sunket kjempe mye. Jeg er såå skolelei. Jeg synes skolen suger, og det er så kjedelig. Jeg vil helst ikke høre tips på å komme tilbake til skolen, eller få opp motivasjonen, for det gidder jeg ikke å høre på. Jeg lurer på er det noen jobber som er bra betalt uten utdanning? Har du andre tips til noen som har droppet ut av skolen, og lykkes med livet? Takk for svar. PS: Skolen er ikke for alle!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for spørsmål! 

De fleste jobbene man ikke trenger utdannelse for å ha, er ikke de som er best betalt. I dagens samfunn må man ha en slags utdannelse nesten uansett hvilken jobb man søker.

Det finnes likevel alternativer! Noen jobber trenger man kun små kurs for å kunne utføre, og likevel få en grei lønn. Kanskje det er noe for deg? Når du tar kurs i forbindelse med en jobb, så jobber man konkret mot et mål - nettopp den jobben man vil ha. Kanskje du føler deg mer motivert for det enn å sitte på skolen? 

Nav kan hjelpe deg med å finne ledige jobber som finnes der du bor. Hvis du forteller de om situasjonen din og at du er villig til å ta kurs, så kan de hjelpe deg med å plukke ut de riktige jobbene. Nav er generelt veldig gode på å hjelpe folk med å komme ut i arbeid! 
Det er dessverre også sånn at den første jobben man får, er gjerne ikke drømmejobben. Jo mer du jobber, jo mer erfaring får du, og du blir mer ettertraktet på jobbmarkedet! 

Alle må starte et sted, så ta imot den jobben du kan få - det betyr ikke at du må være i den jobben for alltid. Erfaring er gull verdt! 

Håper svaret var til hjelp! 

Hilsen 

Unginfo i Stavanger i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning