Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag mangler jeg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fullført 2 år på videregående på service og samferdsel. Jeg har også fullført førstegangstjeneste, samt 2 år som lærling i militæret. Jeg har fått fagbrevet mitt og er klar til jobb. Det jeg ønsker nå er å få generell studiekompetanse, gjennom påbygg. Hvilke fag må jeg da ta opp for å det? Jeg har allerede tatt en del av fellesfagene, men jeg vet ikke om det er forskjell på yrkesfaglig norsk og norsk hos de på studiespesialisering. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 Så flott at du har utdanningsplaner!

Det har kommet en endring i Opplæringsloven som gir deg rett til påbygging til generell studiekompetanse når du har fullført fagbrevet ditt i 2014 eller senere, hvis du ønsker det. Kontakt inntakskontoret i hjemfylket ditt for informasjon hvis du er interessert.

De fagene du mangler er norsk, historie, matematikk og naturfag. (Det kommer i tillegg til de fellesfagene du har hatt på vg1 og vg2.) Du kan lese mer om generell studiekompetanse i artikkelen nedenfor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen
Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning