Hopp til hovedinnholdet

Hvilke arbeidsoppgaver har man som butikksjef?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på hva man gjør som en butikk-sjef? har veldig lyst til og bli det, men er jo ikke noe flink til regnskap og slik jeg. Hva er arbeids oppgavene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt.

Som butikksjef har man overordnet ansvar for driften av butikken, det vil si alt fra kontakt med leverandør av varer, bestilling av varer, personalansvar for de ansatte, betale leie/strøm for lokalet, og alt annet som skulle oppstå knyttet til butikken, det som selges og personene som jobber der. I en del butikker er det også sånn at butikksjefen er med de andre ansatte på "gulvet", altså stå i kasse, selge kaffe, etc.

Det varierer vel litt hvor mye regnskap og slikt man har. Noen har egne regnskapsarbeidere som gjør mye av dette for dem. Men litt kunnskap om dette er det nok lurt å ha. Du skriver at du ikke er så flink til det, men det kan det jo hende at du blir? Både gjennom kurs og praktisk erfaring - hvis du for eksempel jobber i en butikk og butikksjefen lærer deg opp.

Ellers er en veldig god vei til å bli butikksjef å begynne som vanlig ansatt - da lærer man seg alt det viktigste og får en bra følelse med hvordan man driver en butikk :)

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning