Hopp til hovedinnholdet

Poenggrense til sykepleier i Bergen.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 20 år som skal søke høyere utdanning nå innen 15. april. Jeg går nå psykologi på en folkehøgskole i Bergen. Jeg har nå i det siste innstilt meg på at jeg vil studere sykepleier i Bergen (HiB) til høsten. Men jeg vet ikke om jeg kommer inn. Samordna opptak har ikke kommet med poengrensene for i år, og jeg ligger på grensa til å ligge under poenggrensen fra i fjor. Den er på 42,8 og snittet mitt er på 42,9. Så jeg lurer på om dere vet når de legger ut poenggrensene for i år og om det blir høyere eller lavere. Har fått virkelig sansen for Bergen by. Vet ikke hva annet jeg kunne studert, vet ikke om sykepleier passer for meg en gang. Men ja, håper dere vet når de legger ut poenggrensene :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du finner oversikt over poenggrensene til Samordna opptak på våre nettsider. Foreløpig er det kun poenggrensene for 2014 som ligger ute. Poenggrensene for 2015 vil ikke bli lagt ut før etter opptaket til sommeren. Grunnen til det er at poenggrensene settes på grunnlag av hvilken poengsum de som søker det aktuelle studiet har. Du kan si det slik at en poenggrense = poengsummen til sistemann som får opptak til studiet.

Vi anbefaler at du søker på de studiene du har mest lyst til å ta uten å tenke veldig mye på om du har nok poeng eller ei. På den måten har du i hvert fall en sjanse til å komme inn. 

På den siden vi har vist deg til her kan du også se tidligere poengsummer, og du kan da se om det er store hopp opp eller ned i poenggrensene fra det ene året til det andre eller om det ligger stabilt på ca. samme nivå.

Lykke til med studier. 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning