Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne auditions på nettet?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som elsker alt med skuespill. Jeg har utrolig lyst til å starte med film og teater allerede. Jeg går på er amatør teater, men jeg vil gjerne få litt mere erfaring. Tingen er at jeg ikke finner auditions på nettet eller andre steder. Jeg trenger virkelig noen tips. Hilsen en som håper på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det er ikke alltid så lett å finne auditions. Ofte blir de ikke lyst ut så man får det med seg en gang. Derfor kan det være lurt å melde seg inn i et castingbyrå. Da kontakter de deg kanskje for en audition om de tror du kunne passe. Men selv om du har registrert deg er det viktig å være tålmodig. Ofte kan det ta lang tid før du blir kontaktet, og selv om du får en audition må du regne med å få mange "nei". Et fint sted å starte er som statist. Da får du prøvd deg litt foran kamera og også lært mye om hvordan en TV/film-produksjon fungerer.

For å melde deg inn i et castingbyrå må du stort sett ha samtykke fra foreldrene dine inntil du fyller 18 år. Jeg vil uansett råde deg til å snakke med foreldrene dine om at du vil bli skuespiller - de kan sikkert hjelpe deg videre på veien! Jeg legger ved noen linker så du kan lese mer om forskjellige castingbyråer.

Lykke til!

Cannibal Casting: www.skyskraper.no/selskaper/cannibal-casting/

Stella Casting: www.stellacasting.no

Camilla Casting: www.camillacasting.no/home.html

Kampen Casting: www.kampencasting.no

Statist.no: www.statist.no

Artikkel fra NRK om casting: www.nrk.no/kultur/slik-blir-du-statist-1.7113000

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning