Hopp til hovedinnholdet

Hvilke programfag lønner seg hvis man vil ta en MBA?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente som ønsker å jobbe innenfor markedsføring og ledelse (noe jeg synest er interesant). Så jeg vet at jeg kommer til å ta en MBA utdannelse (siviløkonom), og jeg skal utdanne meg i utlandet. Jeg håper dere kunne svare meg skjapt på disse spørsmålene... det haster ^_^ - Hvilken programfag utenom S-matte må jeg velge å ta for VG2 som lønner seg best for utanningen innenfor MBA? har dere noen tips på hvilken programfag MBA-skoler ser etter? jeg vet at jeg skal ta S-matte, internasjonal-engelsk, markedsføring, men jeg er litt usikker om jeg skal velge psygologi (høres interesant ut) eller biologi (vet at det ikke har noe med MBA å gjør, men det er favorittfaget mitt :3).

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet!

En Master of Business and Administration er en to-årig mastergrad man tar etter fullført bachelorgrad (3 år). En tidligere bachelorgrad er altså som regel opptakskravet, så programfagene du velger på videregående, har sannsynligvis ikke noe å si når du skal søke deg inn på det.

Bacheloren du tar kan være innenfor en rekke felt, og behøver ikke være innen for eksempel økonomi og administrasjon.

ANSA er en gratis og nøytral organisasjon for norske studenter i utlandet. De skriver dette på sin nettside om MBA

«Master of Business and Administation (MBA) er en lederutdanning med fokus på fag innen ledelse og økonomi. De fleste MBA-programmer krever at du på forhånd har minst en 3-årig bachelorgrad og 2 år med arbeidserfaring. Noen har også en mastergrad før de tar en MBA. For mange av programmene er det ikke nødvendig å ha forkunnskaper innen økonomi, og du kan søke MBA med alle slags faglige bakgrunner. En MBA tar 1-2 år.»

Les mer om utdanningen og hvilke land som kan være aktuelle på denne lenken. Ikke vær redd for å kontakte ANSA om eventuelle spørsmål rundt dette.

Derfor anbefaler jeg deg at du i første omgang velger noe du er interessert i. Da er det lettere å holde oppe motivasjonen og få gode resultater. Karakterene vil hjelpe deg når du skal søke deg inn på et studium.

Ellers gir jo solide mattekunnskaper et godt grunnlag for å gjøre det godt på en MBA, men det er ikke nødvendig å ta så mye og så vanskelig matte som mulig.

Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning