Hopp til hovedinnholdet

opptak følkehøyskole OG sykepleierstudie

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! har nå fått plass på en folkehøgskole til høsten, men eg er fortsatt usikker på ke eg skal til høsten. Så det eg lurer på er om det er mulig å i tillegg søke sjukepleier i tillegg til folkehøgskule, og når fristen for å trekke seg komme på di begge så kan eg si nei takk til den ene? Er dette mulig uten å ødelegge for meg sjøl?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så lenge du ikke har signert på en kontrakt om at du skal starte, eller betalt depositum, vil jeg tro Du har angrerett på oppstart på folkehøyskolen. Se mer informasjon på folkehøyskolene.no

Du bør uansett søke sykepleier om du er usikker på om det er et alternativ. Om det er en bindende frist for å si ja til folkehøyskole før du får svar på opptak sykepleier, kan du kontakte den aktuelle folkehøyskolen og spørre om det er mulig å vente noe med å akseptere tilbudet, men samtidig beholde plassen. Vi kjenner ikke til om de aksepterer dette.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fikk ikke studieplassen jeg ønsket - hva gjør jeg?

Jente tenker (colourbox.com)

Alt håp er heldigvis ikke ute. Det nasjonale suppleringsopptaket vil være klart 29. juli, og står du på venteliste i hovedopptaket kan det være du får tilbud om studieplass her.

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning