Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fagskoler tilbyr påbygging til bachelor?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg tenkte å ta fagskole og spesialisere meg i noe innen IT. Vet at det er fagskoler som gir mulighet til å gå videre på høgskole uten å ta flere fag eller ta forkurs? Jeg vil komme til å ha fagbrev nå til sommeren. Finner absolutt ingen informasjon eller liste over hvilke fagskoler som tilbyr videre studie (bachelor eller kanskje til og med master?) Har dere et tips til hvor jeg kan finne slik informasjon?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har utdanningsplaner!

Du har rett i at det finnes 2-årige fagskoletibud hvor man kan bygge på med et tredje år for å få en bachelorgrad, som f.eks. på Noroff og på Norges Kreative Høyskole. Dette er fagskoler som samarbeider med universitet/høgskole i utlandet, så det tredje året tar man der.
Hvis du tar en bachelorgrad blir du kvalifisert for videre masterstudier. Du finner mer informasjon om utdanningssystemet utdanning.no.

Det finnes ikke en samlet oversikt over hvilke fagskoler som har et slikt tilbud, men du finner en generell oversikt over fagskoler på utdanning.no. Bruk litt tid på å sette deg inn i hvilke tilbud som finnes innen de områdene du er interessert i. Bruk også linkene videre til den enkelte fagskole, der finner du mer informasjon om opptakskrav, kompetanse, og videre studiemuligheter.

Du kan også vurdere om det er noen studier hvor man kan søke y-veien som er aktuelle for deg.

Lykke til med videre research og med valgene dine.

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Vil du bli ingeniør?

Ingeniør på jobb (colourbox.com)

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning