Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir man turnlærer?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst til å bli turnlærer! Men jeg lurer på hvordan man blir det. Trenger man å gå på en turnlærer høyskole eller noe sånt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Jeg vil starte med å innrømme at jeg ikke kan veldig mye om dette, og det var vanskelig å finne noe konkret på Internett om dette.

Likevel kan jeg si generelt hvordan jeg tror det fungerer. Jeg tror de fleste som jobber som turnlærere får jobben basert på egen erfaring fra turn. Du kan ikke studere turn i Norge, men hvis du har drevet med det selv, har du nok et ganske godt grunnlag for å undervise i det.

Et idretts- eller pedagogikkstudium vil sikkert gjøre det lettere å få en slik jobb, men det er nok ikke nødvendig på de fleste stedene i Norge. Jeg tror også at det er ganske få i Norge som lever av denne jobben alene. Det er nok ofte noe som kombineres med en annen jobb. Det er kanskje mulig å starte en egen turnskole og leve av det hvis du får nok kunder. En lønna stilling i en stor idrettsklubb eller idrettsskole kan kanskje også være en mulighet, men jeg vet ikke om det finnes.

Turnidretten organiseres i dag gjennom Norges Gymnastikk- og Turnforbund. De kan sikkert svare bedre på det du spør om. Jeg vil derfor anbefale deg å kontakte dem.

Håper svaret var litt til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning