Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli bedre i engelsk?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er akkurat ferdig med muntlig eksamen i engelsk. Dette var det faget som jeg minst ville ha og jeg trakk også det temaet som var vanskeligst. I tillegg ble faglæreren syk og en annen engelsklærer på skolen som vi ikke ble satt inn istedet. Vanligvis ligger jeg på 5 i engelsk og læreren sier jeg har en fin uttale. Under eksamen sa de det stikk motsatte! Jeg fikk 3. Hvordan kan dette forekomme, og i så fall hva kan jeg gjøre for å bli bedre? Nå har jeg mistet tre år som jeg kunne brukt på å blitt bedre. Og vi slutter med engelsk etter første året på vgs, altså neste år. Jeg har aldri hatt noen god lærer i faget! Hilsen ei frustrert jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tolker spørsmålet ditt som at du ønsker å bli bedre i engelsk, men også at du er misfornøyd med karakteren du fikk. Undre dette svaret finner du en del relevante artikler, både ift. eneglsk-tips, men også grunnlag for karakter-setting m.m.

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan klage på varer eller tjenester?

Gutt sinna med mbilen i hånda (colourbox.com)

Har du noen gang kjøpt en vare eller tjeneste som det var noe feil med? Eller kanskje varen ikke kom i det hele tatt? Da har du heldigvis flere steder du kan henvende deg. Hvilken vare eller tjeneste du har kjøpt, avgjør hvor du kan henvende deg.

Aller først er det viktig at du sier ifra til den det gjelder.

Les mer

Slik klager du på karakteren

Tall 1-3 tegnet i sanden (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer

10 tips for å bli bedre i engelsk

Hvordan lære engelsk? (colourbox.com)

Det engelske språket er en viktig del av hverdagen vår, likevel kan du føle deg litt uttrykk når du selv skal skrive eller snakke engelsk. Her er 10 tips til hvordan du kan bli flinkere i språket.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning