Hopp til hovedinnholdet

politijurist vs politiinspektør

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynner på 3. klasse nå til høsten og i det siste så har jeg søkt litt rundt om forskjellige yrker. siden 1 klasse (vgs) så hadde jeg lyst til å bli en politijurist, helt til nå så har jeg fortsatt lyst til det, men jeg ble interessert i politiinspektør da jeg kom borti det. jeg har søkt om hva det er og hva de gjør, men det jeg ikke vet (eller forstår helt) er om de to er to forskjellige yrke eller ikke. Er det noe forskjell mellom dem? og hvis ja, hva da? for å bli en politiinspektør må man utdanne seg som jurist, som politijurist? kunne du fortelle meg om det har noe likheter og ulikheter mellom dem? og om de har samme linje. på utdanning.no så står det politiinspektør under lønn når jeg søkte på politijurist og jurist. hva menes med det? Og hva er det de gjør? (politiinspektør) det sto ingenting om det på utdanning. no. bare hvis du søker opp som jurist og politiinspektør kommer opp under lønn. håper du svarer på spørsmålene mine.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kort fortalt kan forskjellen mellom poltijurist og politiinspektør være utdannelsen. Som politijurist må du studere jus, og så søke jobb i politiet, men som inspektør kan du søke jobb etter endt politiutanning. 

Du kan søke på ulike yrker og ulike utdannelser (jus, politi) på utdanning.no, og lese mer i artiklene jeg legger ved under svaret.  Vi har ikke konkret lønnsopplysninger om yrkene ut over det du kan finne der.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning