Hopp til hovedinnholdet

Lurer på å slutte som lærling på grunn av sosial angst

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg begynte som lærling som helsefagarbeider i august. Jeg har alltid hatt lyst til å bli sykepleier, men jeg valgte å bli helsefagarbeider først. Men jeg trives ikke på lærlingplassen, og jeg sliter med sosial angst og i følge lærling instruktøren min på arbeidsplassen var det et stort problem. Jeg går til psykolog og skal kanskje få medisiner, men det tar en stund før medisiner fungerer.. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gruer meg til å gå på jobb fordi jeg ikke trives der. Jeg vil bytte bedrift men vet ikke om det går. Og om det ikke går så vurderer jeg å avslutte læretida og ta påbygg neste høst i stedet. Hvordan skal jeg gå frem? Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.


Du er tydelig i en vanskelig situasjon! Flott at du får hjelp fra psykolog, og at du også er i dialog med veilederen din. Det er nok avgjørende i situasjonen du er i nå. I tillegg til å snakke med disse to, kan det være veldig lurt å snakke med noen fra skolen din, rådgiver, helsesøster, lærer eller no. Det er litt viktig at disse kan informere deg om de alternativene og rettighetene du har når det kommer til å bytte lærlingplass, bytte veileder, avslutte og ta påbygg, planlegge fremtiden din i jobb osv.

Når du en gang blir sykepleier så er det jo, som veilederen din påpeker, viktig med god sosial kompetanse. Det at du sliter med sosial angst kan gjøre at det er vanskeligere for deg å takle den delen av jobben din. Men det gjør det ikke umulig! Desto viktigere er det at du fortsetter å snakke med psykologen din, og får hjelp til å mestre hverdagen. Medisiner alene løser ikke situasjonen din. Det krever også mye jobbing med tanker og holdninger, og den jobben kan det være godt å få hjelp til å gjøre.

Be om hjelp og jobb deg gjennom dette, det kan du klare! Jeg heier på deg!! Lykke til!!!

ilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning