Hopp til hovedinnholdet

Jeg mangler Vg3, hvordan skal jeg komme inn på sykepleier eller apotekteknikk?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei:) Takk for at den siden finnes. Jeg har Kompetansebevis for vg1 og vg2. Jeg har ikke fullført vg3. Jeg har tatt opp alle fagene jeg mangler som privatist, men det gikk ikke. Jeg er en person som vil å studere videre. Jeg ønsker å studere Sykepleier eller Apotekteknikk. Følgene fag har jeg hatt i vg1 og vg2. Fag: Standpunkt karakter Engelsk: = 2 Geografi: = 4 Historie: = 2 Kroppsøving: = 2 Matematikk 1T & S1: = 2 Naturfag: = 4 Norsk hovedmål, skr: = 1 Norsk, Muntlig: =2 Religion og etikk: = 2 Samfunnsfag: =3 Fysikk1: = 3 Geofag X: = 4 Eksamenskarakter Norsk som andrespråk, skr: =3 Morsmål nivå III & III mun: = 6 Biologi 1: =2 Kjemi 1: =2 Hvordan skal jeg komme inn på sykepleier studie med disse fagene jeg har? Må jeg ha en annen fag i tillegg som alternativ? Apotekteknikk er tre år på vgs, må jeg begynne fra vg1 igjen eller finnes det alternativ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og beklager tregt svar
 

Takk for henvendelsen!

For å studere i Norge må du ha generell studiekompetanse. For å bli kvalifisert til utdanningen for å bli sykepleier, må du altså ha generell studiekompetanse.

En av de vanligste veiene til generell studiekompetanse er å fullføre og bestå et 3-årig løp i videregående skole, og få et vitnemål som gir generell studiekompetanse. Det betyr at du må bestå alle fag fra vg3. Ta kontakt med den skolen du gikk på og spør du mangler, det er bare der du kan få et konkret svar på det. Snakk med den som er vitnemålsansvarlig.

Her kan du lese om de ulike veiene til generell studiekompetanse.

Du har rett i det er en treårig utdanning i videregående skole for å bli apotektekniker. Du mangler alle programfagene på vg1 og vg2 for å kunne søke på vg3 apotekteknikk. Du kan søke offentlig videregående opplæring, men du har bare rett på et tilbud hvis du fremdeles har ungdomsrett eller voksenrett. Ta gjerne kontakt med inntakskontoret i hjemfylket ditt for å få klarhet i det, og hvor du eventuelt kan få veiledning.
Sjekk også hva som finnes av private tilbud.

Håper det var oppklarende.
Lykke til!

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning