Hopp til hovedinnholdet

Jeg har generell studiekompetanse, kan jeg bli ambulansearbeider?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fullført 3 år på videregående i år og har nå studiekompetanse. Fordi jeg var usikker på hva jeg ville videre, har jeg tatt et friår. Jeg har dog et ønske om å bli ambulansearbeider. Er det mulig for meg å gå videregående for 2. gang? Gå helse pg oppvekst, deretter ambulansearbeider? Jeg har lest at jeg har rett på vgs til jeg er 24 år, men at man ikke har rett på vgs om man allerede har fullført. Jeg er forvirret!! Hva kan jeg gjøre om jeg ikke får gått videregående en gang til? Mvh Jente 19

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Siden du allerede har fullført videregående så har du dessverre ikke rett til å gå videregående en gang til. Dette er isåfall noe du må gjøre som privatist, og deretter finne lærlingsplass på egenhånd. Som privatist har du selv ansvar for å lære deg fagene - du har ikke rett på undervisning i offentlig skole.I tillegg koster det 1000 kr per fag du tar opp.

Du må altså finne ut av hvilke fag du mangler, ta disse samt få en praksisplass samtidig eller etter at du har tatt disse fagene. Snakk med Fagopplæringskontoret i ditt fylke for mer info. Klikk her for kontaktinfo. Jeg legger også med noen linker med informasjon om å ta fag som privatist.

MEN du kan faktisk å studere det som heter Prehospitalt arbeid - paramedic på Høgskolen i Oslo og Akershus med din generelle studiekompetanse. Dette kan være verdt å sjekke da det vil ta kortere tid enn å gjennomføre en ny runde med videregående utdanning. Du vil heller ikke måtte betale for denne utdanningen. Dette studiet handler om mye av det samme som ambulansefag og kan blant annet kvalifisere til arbeid i bil- og båtambulansetjeneste i alle områder av landet, innenfor sanitetstjenesten i Forsvaret og ved utenlandsoppdrag. Ta kontakt med høgskolen på 22 45 20 00 for mer info.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning