Hopp til hovedinnholdet

Hvilke fag mangler jeg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

I 1 året på VGS har jeg fullført naturfag, geografi, sammfunsfag, engelsk, spansk I, Matte P1, norsk muntlig&skriftlig, norsk sidemål og kroppsøvening. I 2 året valgte jeg studiespesialisering - realfag. Da fullforte jeg Kjemi, Biologi,internasjonal engelsk, norsk, historie, spansk II og kroppsøvening, MEN jeg strøk i matte S1. Også tok jeg ikke 3 året. Jeg har ikke lyst til å dra tilbake til klasserommet for personlige grunner. Så jeg vil ta dette opp gjennom nettstudier. Det jeg lurer på og trenger hjelp med er; hvilke fag må jeg ta opp for å få studiekompentanse? Matte må jeg ta opp, ikke sant? Også tror jeg at jeg må ta opp Norsk (3VGS) og Historie (3VGS). Er dette riktig? Må jeg ta flere fag også? Jeg er ikke bekymret for at det skal bli vannskelig. Jeg er bekymret over om jeg gjør det riktig. Kan dere hjelpe meg med dette? Håper masse på hjelp for å komme meg videre i livet! Mange takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å få et vitnemål fra vgs må du ta alle fagene på vg3, i tillegg til fag du mangler fra vg1 og vg2. Alternativet er generell studiekompetanse etter 23/5-regelen, som du kan lese mer om i artikkelen nedenfor.

Hvis du fremdeles har ungdomsrett har du rett på veiledning fra Oppfølgingstjenesten i ditt hjemfylke. Vi anbefaler at du tar kontakt med dem, for å få veiledning om hvilke fag du trenger, hvilke muligheter du har og om det finnes noen tilbud der du bor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ingen skoleplass? Sluttet på skolen eller som lærling?

ungdom sitter (colourbox.com)

Er du arbeidsledig, eller har du et venteår? Da har du rett til hjelp fra oppfølgingstjenesten.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning