Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli samfunnsforsker?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har prøvd å søke opp på nettet etter hvordan man kan bli Samfunnsforsker! Jeg syntes det høres ut som et veldig spennende yrke, men jeg vet ingenting om hvordan man blir det. Så jeg lurte på hvordan blir man en samfunsforsker? og må man være veldig smart? jeg har 4,7 i snitt nå på ungdomsskolen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Spennende yrkesplaner du har! Det er nok flere utdanningsveier fram til en stilling innen samfunnsforskning. De mest vanlige er nok utdanning til sosiolog eller statsviter. Utdanning til samfunnsgeograf kan også være aktuell. Andre igjen som jobber innen forskning kan ha mer økonomiske utdanninger e.l. Et samfunn består av mange ulike forskningsemner, som f.eks.: arbeid og velferd, likestilling, inkludering og migrasjon, politikk, demokrati og sivilsamfunn. Hvor man har interessefeltet og hva man ønsker å spesialisere seg innen for er derfor veldig ulikt, og dermed er også utdanningsbakgrunnen til de som jobber med samfunnsforskning. Fellesnevneren for de som jobber innen forskning er imidlertid i hovedsak at de har fullført mastergrader på universitet eller høgskoler. Du bør dermed starte med å få studiekompetanse fra videregående opplæring, slik at du fyller inngangskravet til høyere utdanning etter videregående.


Vennlig hilsen

Veiledningssenteret Follo i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Videregående opplæring

Her har vi samlet informasjon til deg som snart skal søke videregående for første gang, informasjon til deg som allerede går på videregående skole, og nyttige tips til deg som er lærling i bedrift:Dette og mye mer finner du på ung.no/utdanning/vidutd

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning