Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye teller eksamen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går byggteknikk på vg2, med realfagsfordypning (R1 og Fysikk 1). Jeg tenker å gå påbygg neste år, deretter to år som tømrerlærling. Etter lærlingertida har jeg tenkt å gå videre på ingeniørutdannelse (byggingeniør). Fra vg1 hadde jeg et snitt på 5,2, men var ueheldig og fikk 3'er på muntlig eksamen i matematikk 1T. Ellers fikk jeg 5'er i 1T. Som jeg ser det nå, ligger jeg an til 5-6 i R1 og 4-5 i Fysikk, men er redd for å komme opp i eksamen og "dumme meg ut" igjen og få f.eks. en 3'er i ett av disse fagene. Hvor mye har en slik eksamenskarakter å si for å komme inn på ingeniør, om jeg har 5'er som standpunkt i fysikk, men får en 3'er på eksamen? Holder det på en måte å gjennomføre R1+R2 og FY1 for å komme inn på byggingeniør, eller er det et omtrentlig snitt jeg må ha for å komme inn, evt. hva ligger dette snittet på? Er det en fordel, med tanke på inntak om jeg tar FY2 i tillegg? Har også tenkt litt alternativt. Hvordan er forskjellen i lønn byggingeniør vs. byggmester?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du ønsker å ta fagbrev før du tar utdanning som byggingeniør, det er en attraktiv kombinasjon når du skal søke jobb etterpå! Studiet tilbys flere steder, du finner årets poenggrenser på hjemmesiden til Samordna opptak.

Når du skal regne ut poengsummen på vitnemålet ditt skal du regne med både standpunktkarakteren og eksamenskarakteren din, så de teller like mye. Bruk gjerne karakterkalkulatoren for å regne ut poensummen din.

Det er alltid lurt å ha alternative planer. Du kan lese mer om å ta mesterbrev på utdanning.no.

Det kan være lett å bli stresset i en eksamenssituasjon, prøv å jobbe litt med hvordan du kan unngå at det påvirker resultatet ditt så mye. Du finner noen tips i artikkelen nedenfor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer

Vil du bli ingeniør?

Ingeniør på jobb (colourbox.com)

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning