Hopp til hovedinnholdet

Har blitt delkurselev. Kan jeg fortsatt få stipend?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på vg2, bygg og anleggslinja (Tømrer). men jeg har nå blitt delkurselev. det betyr at jeg ikke skal være utplasert, og får fritak i programfagene. Men, istedet for utplasering så skal jeg jobbe et annet sted. så her er spørsmålet mitt: mister jeg stipendet? jeg har dårlig råd, og er veldig avhengi av de 2700kr i månden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om du har rett til stipend eller ikke avhenger av hvor mye du går på skole. For å ha rett til støtte så er hovedregelen at du må ha minst 50% studiebelastning.

Dersom du har mindre en 100% belastning, så kan du fortsatt få støtte i fra Lånekassen, men stipendet kan bli redusert. Det finnes noen unntak i forbindelse med omvalg. For å få vite hvor mye stipend du vil ha rett til i akkurat din situasjon, så er det best å logge inn på Dine sider og sende inn en e-post om saken.


Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning