Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg barselpleier?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går VG 1 Helse og oppvekst! Kan jeg gå VG 2 som barn og ungdomsarbeider? Har lyst til å utdanne meg som en barselpleier. Vet dere Evt Hva jeg burde/ skal gå videre? Må jeg gå helsefagarbeider på VG 2? Altså, vil bli barsel pleier, og vil vite hva jeg må gå om jeg skal bli det. Kan jeg søke barn og ungdom på vg2?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil bli barselpleier!

Dette er noe du burde snakke med rådgiver på skolen din om. Rådgiver burde vite om ulike yrkes og utdanningsmuligheter etter videregående.

Jeg har funnet ut at du kan utdanne deg til helsefagarbeider og deretter ta videreutdanning i barselpleie. Da må du altså ta helsefagarbeider i vg2. På denne siden finner du en oversikt over godkjente fagskoleutdanninger i barsel- og barnepleie. Det kan hende at noen av fagskolene vil kunne godkjenne barne og ungdom, men dette kan jeg dessverre ikke svare på. For å vite dette må du ta kontakt med de ulike fagskoleutdanningene og spørre.

Andre yrker som jobber med barn er eksempelvis sykepleiere, jordmor (sykepleier med videreutdanning som jordmor), helsesøster (sykepleier med videreutdanning som helsesøster), leger, psykologer, sosionomer og barnevernspedagoger. Dette er imidlertid yrker som krever utdanning fra høgskole/universitet. For å komme inn på disse studiene må du ha generell studiekompetanse (unntak: medisin/lege krever fordypning i realfag i tillegg). For å få generell studiekompetanse må du ta påbygg etter vg2 eller etter fullført fagbrev.

Håper dette var til hjelp!

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning