Hopp til hovedinnholdet

Hva er studiepoeng?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går 2vgs barn og ungdom å skal i lære så ta påbygg, men kan jeg gå videre for å bli barnevernspedagog? På noen av sidene når jeg søkte måtte man ha studiepoeng. Får jeg det på påbygg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du ønsker å ta en fagutdanning. Med yrkeskompetanse kan du jobbe som faglært barne- og ungdomsarbeider, det er veldig nyttig erfaring hvis du ønsker å bli barnevernspedagog. Med fagbrev vil du også bli kvalifisert for å søke en del utdanninger på fagskole.

Du har rett i at det har kommet en endring i opplæringsloven som gir dem som tar fagbrev i 2014 eller senere en rett til påbygging etterpå. Skoleåret kalles vg4 påbygging og innebærer fagene norsk, histore, naturfag og matematikk. Når alt er bestått får du generell studiekompetanse, og er kvalifisert for å søke mange forskjellige typer studier på høgskole/universitet, blant annet for å bli barnevernspedagog.

Studiepoeng er betegnelsen på et mål som brukes for å beskrive hvor omfattende et fag eller et studium på høgskole/universitet er, for eksempel gir et treårig bachelorstudie i barnevernspedagogikk 180 studiepoeng.
Du trenger ikke studiepoeng for å kunne søke på denne utdanningen, du konkurrerer med karakterpoengene dine fra videregående skole. Du kan lese mer om hvordan du regner ut poengene dine i artikkelen nedenfor.

Lykke til med utdanningene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning