Hopp til hovedinnholdet

Hvilke programfag bør jeg velge for å bli sykepleier?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg vil utdanne meg som sykepleier. jeg går 1. året mitt på studiespesialisering. men, hvilket programfag bør jeg ta andre året? er SSØ (språk, samfunnsfag og økonomi) noe for å bli sykepleier? takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Opptak til sykepleier krever kun generell studiekompetanse, og at du har høy nok poengsum til å få tilbud om studieplass. Du kan altså ta hvilke programfag du vil, så lenge du får generell studiekompetanse. Det kan være lurt å ta fag som du tror du kan få god karakter i, i og med at karakterene dine har mye å si for poengsummen din ved opptak.

Noen mener det er viktig å være god i matematikk, fordi sykepleiere må drive med medikamentregning. De må altså regne ut riktige doser med medisin å gi pasientene. Dette er veldig viktig å gjøre riktig, fordi det kan være farlig å gi pasientene for mye medisin, for eksempel. Men så lenge du tror du kommer til å klare medikamentregning bra, er det altså ikke nødvendig å velge programfag i matematikk. Du må vurdere selv hva du tror vil lønne seg for deg.

Vennlig hilsen Samordna opptak i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning