Hopp til hovedinnholdet

Får jeg rett til påbygging etter fagbrevet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg jeg gikk 2 år med almenn før jeg gjorde et omvalg og tok vg2 om igjen på IKT. Og jeg lurte da på om jeg fortsatt har rett til påbygg etter lærlingstiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja det har du. Du fikk utvidet ungdomsretten din med ett år da du gjorde et omvalg til nytt vg2, og har fremdeles ungdomsrett når du skal søke læreplass.

Du bruker opp ungdomsretten din på å ta fagbrev som IKT-servicemedarbeider, men du får likevel rett til å ta vg4 påbygging etterpå - det kommer nemlig i tillegg. Fristen om antall år gjelder ikke vg4 påbygging, så du kan gjerne jobbe noen år før du velger å ta studiekompetanse. Med fagbrev blir du også kvalifisert for fagskole.

Håper det var til hjelp. Lykke til med fagutdanningen din!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning