Hopp til hovedinnholdet

Hva tjener en kosmetolog?

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg lurer på hva jeg skal bli. først ville jeg bli sykolog helt til jeg fant ut at man måtte ha 5 i snitt..., å jeg vil egt jobbe innen kropp og hud, skjønnhet, osv og da ville jeg bli kosmetolog. får da kan jeg jobbe som massør, lage ansiktsmasker, sminke, produkter osv men jeg tror de har ganske lite lønn, og har de det? jeg vil gjerne ha svar på det. og hvilke jobber finnes innen hud og pleie å det der? og hvilke sånne typer yrker under det tjener godt? det var ikke noe om yrke på "emne" så dette "emnet" var det nermeste.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du lager spennende planer for fremtiden!

Det virker som du har tenkt masse. Husk at du ikke trenger å bestemme deg nå for hva du skal bli, du har fortsatt mange år igjen til å finne ut av det. Hva man har lyst til å utdanne seg som eller jobbe med er jo også noe som forandrer seg underveis.

Du har rett i at det kreves høye karakterer for å bli psykolog, men husk at du fortsatt har flere år på deg til å få det karaktersnittet du ønsker. Det kan fortsatt være muligheter for å bli psykolog selv om du ikke er så fornøyd med karakterene dine nå.

 

 

Det finnes veldig mange forskjellige jobber innen områdene du nevner. Noen eksempler er kosmetolog, hudpleier, fysioterapeut, aromaterapeut, massasjeterapeut, sminkør og mange flere. På utdanning.no kan du søke litt rundt og finne mange spennende yrker.

Kosmetolog virker som et spennende yrke! På Utdanning.no kan du lese litt om typiske arbeidsoppgaver for en kosmetolog og om mulig utdanning.

En som er utdannet som for eksempel kosmetolog kan dessuten gjøre mye forskjellig. Kosmetologer jobber i skjønnhetssalonger, spa-sentre, parfymerier, kosmetikkfirmaer, TV, film og teater.

En som er utdannet som hudpleier kan jobbe i hudpleiesalonger, spa-sentre, parfymerier, salgsavdelinger og som konsulenter innen kosmetikkbransjen. Det jobber også hudpleiere i helsevesenet, ved institusjoner, sykehjem, bofellesskap og lignende. Også hudpleiere kan jobbe med teater, film og TV.

Siden det er så mange forskjellige yrker og så mange forskjellige ting kosmetologer og hudpleiere kan jobbe er det ikke så lett å svare på hva disse tjener. På utdanning.no kan du se hva ulike yrker tjener i gjennomsnitt. Her står det at folk som jobber med skjønnhetspleie i gjennomsnitt tjener 338 400. Noen tjener altså mer, noen tjener altså mindre.

Håper dette var til hjelp! Lykke til med planene dine!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Vil du bli psykolog?

Bli psykolog? (colourbox.com)

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning