Hopp til hovedinnholdet

Hvilke utdanninger krever 2P?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hvilke utdaning krever minst P2 i matematikk, det samme gjelder for yrker. Er ikke god i matte og bare klarer i kke matte. håper på å bestå for å ta P2 til neste år og at jeg ikke trenger å gå om igjen, selv om jeg mulig må. svar snart!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du går et studieforberedende utdanningsprogram vil du få generell studiekompetanse når alle tre år er fullført og bestått. 2P er et obligatorisk fag for å få generell studiekompetanse, så du må bestå faget for å kunne å fullføre, og for å kunne studere på høgskole/universitet etterpå. De studieforberedende utdanningsprogrammene kvalifiserer ikke for noe yrke i seg selv, man må studere etterpå.

yrkesfaglige utdanningsprogram kan man få ykeskompetanse etter tre eller 4 år, det kvalifiserer for å gå ut i jobb. Det er ikke et krav om 2P på de yrkesfaglige utdanningsprogrammene, det holder med deler av 1P for å bestå. Med yrkesutdanning blir man også kvalifisert for fagskole etterpå.

Hvis du er redd for at du ikke skal klare å bestå hele vg2, så anbefaler vi at du ber om en samtaler med rådgiver på skolen din. Ta gjerne med foreldrene dine. Kanskje skal PPT involveres, så du kan få den hjelpen du trenger for å bestå 2P neste år. Kanskje skal du vurdere et omvalg til et yrkesfaglig utdanningsprogram. Uansett er det viktig at du får støtte og hjelp fra voksne rundt deg, så du klarer å fullføre den utdanningen du bestemmer deg for.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning