Hopp til hovedinnholdet

Vil gå på skole i USA.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år. Jeg har alltid hatt lyst til og gå på skole i USA. Men jeg går hele tiden rundt og tenker at jeg sikkert aldri får gjort det. Jeg vil vite hvordan der er og gå på high school og college. Men siden det er så dyrt både og komme seg til USA og søke seg inn på skole, er det liten sjangs for at jeg får dra. Når jeg tenker på dette blir jeg egentlig ganske små deprimert. Fordi helt siden jeg var liten hat jeg drømt om og studere i USA. Og ettervert finne meg en kjæreste derfra. Også etter noen år flytte til USA. Jeg har sjekket på forskjellige nettsider men jeg vet ikke hva som er tryggest og bestille high school/college år. Tror du det går ann og gå hele college tiden sin i Amerika. Jeg har så lyst. Jeg tror jeg har så lyst fordi jeg har som mål om og få opplevd mest mulig før jeg blir gammel. Så føler jeg at dette er noe jeg må gjøre. Men jeg har ikke pengene og jeg vet ikke om foreldrene mine vil støtte meg. Jeg føler jeg trenger mer informasjon. Hilsen J15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og beklager tregt svar

Din rett til videregående skole er knyttet til det hjemfylket hvor du har din folkeregistrerte adresse i Norge. Det finnes ikke et tilbud om offentlig norsk skole i USA.

Du kan kontakte den norske ambassaden i USA for å spørre hvordan du kan gå frem for å gå på skole i USA, men når det gjelder å få støtte til en utdanning på High School i USA, så er det viktig å være klar over at det finnes en del begrensninger der.

Hovedregelen er at Lånekassen ikke støtter utdanning på videregående i utlandet, med mindre det er spesielle årsaker til at man må gå på skole utenlands, for eksempel fordi foreldrene jobber i utlandet. 

Da er det lettere å få støtte til et utvekslingsår i vg2, noe som kanskje kan passe for deg som er interessert i å gå på skole i USA. 

Etter Vg1 på et av de studieforberedende utdanningsprogrammene er et annet alternativ å ta Vg2 og Vg3 i utlandet gjennom UWC, da kan du også få støtte fra Lånekassen. United World Colleges (UWC) tilbyr Vg2 og Vg3 på anerkjente skoler i hele verden. Undervisningen foregår på engelsk, og gir deg en International Baccalaureate (IB) etter endt skolegang. Det kvalifiserer også som generell studiekompetanse i Norge.

Du finner mer informasjon om skole i utlandet på Studieriutlandet.no og du kan lese mer om videregående skole i utlandet på Lånekassen sine hjemmesider. Der kan du også lese om reglene for å få støtte til høyere utdanning i utlandet, dersom du kan tenke deg å gå på college senere.

Lykke til!

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning