Hopp til hovedinnholdet

Jeg strøk på eksamen. Kan jeg likevel komme inn på høyere utdanning?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg har søkt om å ta bachelor i dataingeniør, hvor planen var å begynne nå til høsten. Men nå er det desverre slik at jeg har klart å stryke i kjemi 2 muntlig eksamen, og dermed må jeg ta eksamen på nytt igjen til høsten. Derfor lurer jeg på hvilke følger det vil ha for mine planer om å studere til høsten. Jeg er klar over at jeg ikke kommer inn nå etter sommerferien, men er det noen mulighet for at jeg kan fortsette å studere på noen annen måte, uten å måtte ta et friår? Er det noen mulighet for at jeg begynner skolegangen etter sommerferien gjennom et "betinget opptak", hvor jeg tar kjemi 2 eksamen samtidig som jeg begynner datastudiet? Eller er det noen mulighet for å søke sommerkurs/realfagskurs/forkurs? Jeg har bestått og har gode karakterer i alle andre fag, og det er kun kjemi 2 eksamen jeg ikke har fullført. Kan det være noen mulighet, til tross for at kjemi 2 ikke er et inntakskrav, for å ta bachelor i dataingeniørstudiet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål!

Det høres ut som en kjip situasjon. Jeg forstår at du er frustrert.

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med studiestedet du har søkt på. De har egne studierådgivere og kan svare på hva de kan tilby og hva som er mulig i din situasjon.

Det er nok dessverre ikke mulig med et slikt betinget opptak som du beskriver. Kravet for å komme inn er generell studiekompetanse, og for å ha det må du ha bestått i alle fag.

Hvis du har gått på studieforberedende utdanningsprogram er kravet for å komme inn på forkurs også generell studiekompetanse.

Et alternativ kan være å begynne på studier etter jul, da får du bare et halvår uten studier.

Ta likevel kontakt med studieveileder ved studiestedet for å høre hva som eventuelt er mulig.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning