Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det går ann å bytte skole til en annen kommune( nærmere hjemme). Etter å ha gått 2 dager på skolen så føler jeg meg forferdelig. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 15 år og har nettopp startet på vg1. Jeg lurer på om det går ann å bytte skole til en annen kommune( nærmere hjemme). Jeg kom ikke inn på et tilbud jeg hadde søkt på (Det som fikk meg til å starte på den skolen), som er greit. Jeg viste det kunne skje. Men etter å bare å ha gått 2dager på skolen så føler jeg meg forferdelig. Mest fordi jeg kjenner ingen her (og det ser ut som ingen vil lære å kjenne meg heller). Jeg kommer ikke til å gi opp helt ennå. Skal gi det en eller to uker til for å bli vant til det. Men jeg lurer hvis det ikke blir bedre. Hvis jeg fortsetter å få den forferdelige følelsen jeg har i magen som får meg til å gråte hver gang jeg går inn i klasserommet. Så jeg lurer rett og slett på om det går an å bytte skole. Der mine venner går. Det er ingen ting som holder meg herGår det å bytte skole etter Jul?Jeg tenker at jeg må gå og prøve dette halvåret, men hvis det ikke blir bedre. Kan jeg bytte bare på grunn av at jeg ikke trives? Håper svar fortest mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du skriver at du lurer på muligheter for å bytte skole til en kommune nærmere hjemme fordi du ikke trives på den videregående skolen du har begynt på nå. Først vil jeg si at det er flott at du har en så god innstilling til dette, og at du ikke gir opp enda!

Når det gjelder muligheter for å bytte skole vil jeg anbefale deg å snakke med rådgiver på skolen og finne ut av hvilke muligheter du har. Det kan være store variasjoner i hva som er mulig. En forutsetning for å bytte er at det fremdeles finnes ledige plasser på utdanningsprogrammet du ønsker å søke på. Snakk med rådgiver om dette ganske raskt slik at du finner ut hva som evt. er mulig å gjøre.

Jeg støtter deg i at du bør gi det litt mer tid. Det er normalt å bruke tid på å finne seg til rette. Det er ikke uvanlig å oppleve at overgangen til videregående kan føles tøff både faglig og sosialt. Husk også at det er flere som starter uten å kjenne noen, og at alle er innstilt på å få nye venner. Det er ikke skummelt å ta kontakt med folk! Du kan lese mer om dette her

For at hverdagen din nå skal føles litt lettere anbefaler jeg deg å snakke med helsesøster på skolen. Ved å dele med noen hvordan du har det kan det gjøre at du føler deg litt lettere selv. 

Jeg håper skolehverdagen blir bedre etterhvert.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole