Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre under friår?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ferdig med vgs og har nå det man kan kalle ett friår selv om jeg har jobb hos coop. Jeg har jobber der i litt over ett år men er ferdig i desember siden jeg egentlig er kun vikar. Men jeg må finne noe annet å gjøre, blir liksom litt deprimert kan man si av bo i kommunen min. Er kun 3000 innbyggere så ikke akkurat så veldig mye tilbud for meg. Jeg har søkt litt på nettet etter inspirasjon for hva jeg skal gjøre dette året men er usikker. Folkehøgskole er vel for sent for, reise kan jeg ikke pga av at jeg bor alene og må betale for leiligheten. Kan jo prøve å finne ny jobb men rundt meg er det ikke så veldig mye som er ledig. Hva er det andre folk driver med når de har et friår, har sett at det finnes mange kurs og frivillig arbeid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

og takk for ditt spørsmål!

Det kan fortsatt være mulig å begynne på en folkehøgskole denne høsten selv om de allerede er i gang. Her er en liste over restplasser. Det kan kanskje være litt kort varsel, men det går altså om du ønsker.

Ellers er du nok inne på de fleste alternativene: De som har friår pleier enten å jobbe, reise, jobbe frivillig eller gå folkehøgskole. Du finner en kort inføring i friårmuligheter i artikkelen «Endelig et friår - hva skal du finne på?»

Om du er interessert i frivillig arbeid i Norge eller utlandet, har jeg lagt to artikler under svaret. UngInfo har også samlet en del tilbud for frivillig arbeid, språkreise, jobb og lignende i utlandet her.

Det finnes nok også muligheter for frivillig arbeid der du bor, men hva som finnes varierer fra sted til sted. Det kan være en idé å snakke med frivillighetssentralen der du bor. Kanskje de har noen tips. 

Trenger du tips til flytting eller lete ny jobb, har også ung.no mange tips. 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Smilende mann står på klippe med utsikt over havet (foto: colourbox.com)

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

Les mer

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning